组合视图 统一视图 树状图
讨论主题 [ 上一个 | 下一个 ]
toggle
dave ch
Reports generation issues
2012年6月11日 上午2:30
答复

dave ch

等级: Regular Member

帖子: 164

加入日期: 2012年2月6日

最近的帖子

Hi all,

I am using LR 6.1. We are getting some problems on Reports generation.
Actually we have under taken 2 approaches but we haven't succeeded till yet.

First approach was: We have downloaded a war (aperte-reports-ui-1.2a) , installed and deployed that war. We got five portlet. By using i-report tool we have customised. But when we are trying to generate any report (suppose in xml or pdf) we are getting NULL instead of any value.

Second approach: We have downloaded a war(jasper server portlet) and did the same. Here we are getting only 1 portlet. But when we are trying to generate any report we are getting the same issue.

Anybody cud tell me which approach is better and any solution for this problem.

Any help will be highly appreciated.

Thanks in advance
Dave
Priyanka Dhingra
RE: Reports generation issues
2012年6月11日 上午4:45
答复

Priyanka Dhingra

等级: Liferay Master

帖子: 501

加入日期: 2011年12月19日

最近的帖子

Hi dave,

I have used ireport so i can tell about that only.....
if you are getting null values then there are some jars that are missing....
Rashmi Pandey
RE: Reports generation issues
2012年6月11日 上午5:09
答复

Rashmi Pandey

等级: Junior Member

帖子: 89

加入日期: 2011年9月13日

最近的帖子

Priyanka Dhingra:
Hi dave,

I have used ireport so i can tell about that only.....
if you are getting null values then there are some jars that are missing....


Thanks Priyanka..

Can u please tell me the jars needed????

Thanks,
RAshmi Agnihotri
dave ch
RE: Reports generation issues
2012年6月11日 上午6:31
答复

dave ch

等级: Regular Member

帖子: 164

加入日期: 2012年2月6日

最近的帖子

Thanks Priyanka,

While i am trying to generate using aperte-reports-ui-1.2a approach, i am getting stuck since i am getting null as my result.
As u said : "if you are getting null values then there are some jars that are missing....". Could u please intimate me which jars am i missing.

Warm Regards,

Dave
Priyanka Dhingra
RE: Reports generation issues
2012年6月11日 上午9:39
答复

Priyanka Dhingra

等级: Liferay Master

帖子: 501

加入日期: 2011年12月19日

最近的帖子

Hi
please refer to this:-
http://jasperforge.org/uploads/publish/ireportwebsite/IR%20Website/ir_deploying_reports.html
the jar that is generally forgotten is "poi.jar". so, take care of adding that
dave ch
RE: Reports generation issues
2012年6月12日 下午10:34
答复

dave ch

等级: Regular Member

帖子: 164

加入日期: 2012年2月6日

最近的帖子

Hi Priyanka,

Thanks for your quick response.

Priyanka Dhingra:

please refer to this:-
http://jasperforge.org/uploads/publish/ireportwebsite/IR%20Website/ir_deploying_reports.html
the jar that is generally forgotten is "poi.jar". so, take care of adding that


I have added all of the above jars still i am getting the same Null value as my result. Kindly tell me if i am missing any thing else. How had you achieved yours resulting reports?
Any help will be highly appreciated.

Warm regards
Dave
Priyanka Dhingra
RE: Reports generation issues
2012年6月13日 上午1:26
答复

Priyanka Dhingra

等级: Liferay Master

帖子: 501

加入日期: 2011年12月19日

最近的帖子

Hi,

I prepared xls report. so used
1JRBeanCollectionDataSource reportList = new JRBeanCollectionDataSource(objectList);
2JasperReport report = JasperCompileManager.compileReport(session.getPortletContext().getRealPath("/report/myreport.jrxml"));
3                JasperPrint print = JasperFillManager.fillReport(report,new HashMap(), reportList);
4OutputStream os = resourceResponse.getPortletOutputStream();
5                JRXlsExporter exporterXLS = new JRXlsExporter();               

code and then
worked on ireport..configuring which all columns i need..
Ken Stubbings
RE: Reports generation issues
2012年9月5日 上午7:48
答复

Ken Stubbings

等级: New Member

帖子: 1

加入日期: 2012年9月3日

最近的帖子

I know this is somewhat old now but I was trying to do the same thing as you yesterday and it looks to me like your problem is with the datasource setup rather than missing jars.

You need to check that you are referenceing a datasource in your jrxml file for the report that has been defined in your context.xml file in your tomcats conf directory.

eg:
jrxml contains -
1    <parameter name="datasource" class="java.lang.String">
2        <parameterDescription><![CDATA[java:comp/env/jdbc/mydatabase]]></parameterDescription>
3    </parameter>


conf/contex.xml contains -
 1    <Resource name="jdbc/mydatabase"
 2        auth="Container"
 3        driverClassName="com.mysql.jdbc.Driver"
 4        maxActive="8"
 5        maxIdle="4"
 6        password="thepassword"
 7        type="javax.sql.DataSource"
 8        url="jdbc:mysql://127.0.0.1:3306/databasename"
 9        username="user"
10        />