Doelgroep-targeting verbetert de conversie van bedrijfswebsites

Een bedrijfswebsite mag niet enkel een digitaal uithangbord zijn. Het is bij uitstek een platform om te verbinden met partners, klanten en uiteraard potentiële klanten. Zo’n diverse doelgroep vereist echter een gepersonaliseerde aanpak en dat los je niet op met een paar extra menu-items. Doelgroep-targeting is een sterk opkomende techniek om websitebezoekers gepersonaliseerde content te laten zien om zo hun betrokkenheid bij je bedrijf te vergroten.

Als je de bezoekers van je website blijvend wilt boeien, dan is een enkel content-hitje niet genoeg. Om hun interesse vast te houden, moet je hen de juiste content op het juiste moment aanbieden. Dit heet ook wel audience engagement. Op basis van die content ga je vervolgens een online conversatie aan met de bezoeker door zijn interesse te peilen en hem steeds nieuwe content aan te bieden die waardevol voor hem is en aansluit op zijn customer journey.

Persoonlijke ervaring
Om aan te kunnen sluiten op de customer journey van je klanten moet je in staat zijn om de bezoekers van je website een persoonlijke ervaring te bieden. Dit doe je met een op maat gesneden aanbod van relevante en aansprekende content, dat dynamisch voor hen wordt aangemaakt. Het gebruikte webplatform moet hier uiteraard ondersteuning voor bieden, maar dat is niet alles. Om de volledige customer lifecycle te bedienen, heb je een geïntegreerd systeem nodig dat informatie uit meerdere bedrijfssystemen kan combineren om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van je prospects en hun wensen. Bedrijven die zowel de technologie als de expertise in huis hebben om dit te doen zijn nog schaars, maar er komen wel steeds meer kant-en-klare tools beschikbaar die hen daarbij kunnen helpen.

Van prospect naar klant
Bij steeds meer bedrijven begint het besef door te dringen dat hun website een veel centralere rol moet krijgen binnen de organisatie. Het mag geen online visitekaartje of digitaal uithangbord zijn, maar de bedrijfswebsite moet het primaire platform worden voor zowel externe interactie als hun interne bedrijfsprocessen. Een eenvoudige website is dan niet toereikend, en wordt daarom veelal vervangen door een volwaardige webportal. Zo’n platform biedt wel de juiste integratiemogelijkheden om een dergelijk geïntegreerd systeem te creëren. Zo kun je grote stappen maken op het gebied van doelgroep-targeting en ben je in staat om content op maat te genereren voor elke terugkerende bezoeker op je website. Dat gaat veel verder dan enkel het verzamelen van prospects, wat vrij gangbaar is in standaard contentmanagemensystemen. Maar de resultaten zijn er wel naar. Door gerichter in te spelen op de wensen van je potentiële klanten vergroot je de conversie van je website enorm.

Deze blog verscheen ook op www.blogit.nl