Izišao novi Liferay 6.1 EE

[Czech] [Deutsch] [English] [Español] [Portuguese] [中国的]

Liferay tim sa zadovoljstvom objavljuje izlazak Liferay Portal 6.1 EE! Liferay Portal 6.1 EE tvrtkama pruža jedinstvenu web platformu za socijalnu suradnju, upravljanje web sadržajem te razvojne alate za izradu prilagođenih rješenja.

Pogledajmo neke od važnijih novosti i promjena u ovoj verziji:

  • Liferay Sync za dijeljenje dokumenata - Liferay Sync će vas razriješiti brige vezane za pristup datotekama tako što ih čini dostupnim u svakom trenutku gdje god je to potrebno. Uz Liferay Sync, dokumenti pohranjeni u biblijoteci dokumenata su automatski sinkronizirani sa svojim inačicama u vašem mobilnom, stolnom i tablet uređaju. Broj sinkroniziranih dijeljenih dokumenata nije limitiran a sinkronizacija se obavalja sa vašom vlastitom Liferay implementacijom stoga ne morate brinuti o sigurnosnim problemima koji dolaze s javno dostupnim cloud rješenjima.
  • Potpuno redizajnirana i obnovljena biblioteka dokumenata - Biblioteka dokumenata je značajno unaprijeđena! Prenamjenom biblioteke da primi sve vrste datoteka - poslovni dokumenti, slike, video i ostalih medijski sadržaji - u jednu jedinstvenu zbirku, biblioteka je ujedno i preimenovana u Biblioteku dokumentata i medije. Nove značajke koje vrijedi istaknuti su:
    • Automatski pretpregled - zavirite u sažetke svojih dokumenata, slike i videa prije nego što ih povučete na svoje računalo!
    • Razvrstavanje dokumenta po području poslovanja - stvaranje i opisivanje vlastitih vrsta dokumenata prilagođenih specifičnim potrebama poslovanja. Izvlačenje vlastitih i metapodataka ugrađenih u datoteke poznatih formata se odvija automatski.
    • Dojam desktopa - Potpuno remontirano i redizajnirano sučelje za optimalno korisničko iskustvo s poboljšanjima kao što su drag and drop, višestruki odabir dokumenata te kontekstualni izbornici.
  • Bolji rezultati uz manje programiranja s Kaleo Formama i Workflow dizajnerom - Kaleo Forme i Workflow dizajner pružaju okolinu za dizajn i implementaciju formi namjenjenih za primjenu u poslovnom procesu krajnjih poslovnih korisnika. Od sada je moguće proces brzo i jednostavno prilagođavati stalnim promjenama u poslovanju bez intervencije informatičkih stručnjaka.
  • Višestruke inačice web sitea - imate potrebu raditi na novoj verziju svoje web stranice, a pritom održavati sadržaj na postojećoj? Nema problema. Liferay je poboljšao staging funkcionalnost i sad vam omogućuje istovremeni rad i praćenje izmjena na nekoliko verzija site na bilo kojoj poziciji. Više timova za oblikovanje sadržaja od sada može lako paralelno stvarati, održavati i objavljivati svoju verziju sitea.
  • Liste, liste i još lista - umorni ste od svih tih podsjetnika na monitoru? Probajte koristiti nove Liferay Dinamične Liste Podataka za spremanje i dijeljenje vaših lista sa suradnicima.
  • Jednostavnije do Mobilnog web sitea - vjerojatno ste već čuli: mobinost na prvom, web na drugom mjestu. Sve više i više korisnika pristupa vašim web stranicama mobilnim i tablet uređajima. Liferay pruža alate za oblikovanje sadržaja i njegovog izgleda temeljeno na vrsti uređaja posjetitelja web stranice.
  • Prilagodi to na svoj način s korisničkim prilagodljivim stranicama - Administrator web sitea na određenim stranicama ili njihovim dijelovima može odabrati da se prilagođuju korisnicima. Vaši korisnici će od sada moći sami odabrati što dodati, ukloniti ili kako konfigurirati sadržaj i aplikacije u prilagodljivim odjeljcima, a administrator web sitea kontrolira fiksna područja stranica.
  • Upravljanje velikim mrežama povezanih siteova - Ukoliko upravljate stotinama sličnih cookie-cutter siteova Liferay omogućava kreiranje web siteova iz predložaka. Sve promjene napravljene na predlošku se u sekundama primijenjuju na bilo koji site izrađen iz njega. Ovo će omogućiti web administratoru lako obnavljanje i upravljanje stotinama srodnih siteova vezanih na isti predložak.
  • Integracija s postojećim repozitorijima dokumenata - Da li imate više odredišta za pohranjivanje dokumenata? Ujedinite pristup svim svojim repozitorijima kroz Liferay. Liferay nudi konektore za SharePoint, Documentum i CMIS implementacije.

Liferay 6.1 EE se isporučuje sa još mnogo, mnogo toga - više od 100 noviteta u kombinaciji s više od 400 poboljšanja. Provjerite naš vodič za korisnke za više informacija. Ako ste spremni probati Liferay, možete preuzeti pokusnu inačicu ovdje.