フォーラム

ホーム » Liferay Faces » Liferay Faces - English

構造的に表示 平面上に表示 ツリー上に表示
スレッド [ 前へ | 次へ ]
toggle
ilke Muhtaroglu
LifeRay IceFaces Navigation Problem
2009/12/25 6:31
答え

ilke Muhtaroglu

ランク: Regular Member

投稿: 226

参加年月日: 2009/05/12

最近の投稿

Hi guyz..

I am developing Liferay portlet using icefaces. I have navigation problem and as far as i know it is because ajax technology. Not the whole page is being posted back but only the part that is processed is getting post back and forward.

Therefore, I can not see the portlet change unless I refresh the page.

I wonder if there is any way that i can work around this. But i am not looking for small workaround tricks. I need solid good solition if you know what I mean.

thank you all for help

TA
Neil Griffin
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2009/12/31 7:23
答え

Neil Griffin

LIFERAY STAFF

ランク: Liferay Legend

投稿: 2511

参加年月日: 2005/07/26

最近の投稿

Do you have an ice:portlet tag surrounding your ice:form tag? Like this:

<ice:portlet>
<ice:form>
...
</ice:form>
</ice:portlet>
ilke Muhtaroglu
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/01/01 4:56
答え

ilke Muhtaroglu

ランク: Regular Member

投稿: 226

参加年月日: 2009/05/12

最近の投稿

thanks that worked...
Riccardo Forafò
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/04/02 7:41
答え

Riccardo Forafò

ランク: New Member

投稿: 1

参加年月日: 2010/04/02

最近の投稿

Hello Neil,

I saw your webinar about portlet faces bridge that was very interesting.
I downloaded the JobApplication example and I deployed it in Liferay 5.2.3 bundled with Tomcat 5.5.27 and it's work fine.
Then I tried to do the same things with a new portlet project, but when I deployed it the portlet doesn't behave as yours: when I click on the submit button nothing happens.

I also tried to develop a new Portlet with a simple input text an a submit button, but when I hit the submit button the portlet contente, that is the contente of the icefaces "form" is replicated belowe the original form for n times where n is equals to submit actions.

I also tried the portlet sample that comes with ICEFaces 1.8.2, spcifically the location portlet, but the map wont show and when I type in the input text of the location finder nothing happens.

Could you please give me some advices about how to deploy a simple portlet with ICEFaces in Liferay 5.2.3 from scratch?

Have a nice Easter time.

Best regards,

Riccardo.
Hemen Punjani
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2010/04/07 6:55
答え

Hemen Punjani

ランク: New Member

投稿: 1

参加年月日: 2010/04/07

最近の投稿

Hi Neil,

I am trying to navigate the one iceface page to another on portlet level.
but it causes the errors : in Javascript error console
Error: no element found
Source File: http://localhost:8888/ProjectPortlet/block/dispose-views
Line: 1

Here I am sending some snippets :

test.xhtml

" <div id="content">
<ice:portlet>
<ice:form>
<ice:commandLink action="test" value="Navigate"> </ice:commandLink>
<!--
drop ICEfaces components here
-->
</ice:form>
</ice:portlet>
</div>
"
feature.xhtml (After Navigation)

"<ice:portlet>
<ice:outputText value="Navigated Page"/>
</ice:portlet>"

Navigation Rule : facesconfig.xml

"<navigation-rule>
<display-name>Main1</display-name>
<from-view-id>/*</from-view-id>
<navigation-case>
<from-outcome>test</from-outcome>
<to-view-id>/feature.xhtml</to-view-id>
</navigation-case>
</navigation-rule>"

So Please help me out for this problem...
Where I am doing wrong.. And I have made four portlets using ICEFaces 1.8.2 in Liferay 5.2.3, but navigation works some times and some time its not working....
Some times I have to minimize and maximize portlets...

Please Suggest!!

Help me out for the ICEFaces navigation issue...

Thanks,

Hemen
Abhed Dekavadiya
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/06 13:24
答え

Abhed Dekavadiya

ランク: Junior Member

投稿: 74

参加年月日: 2010/10/05

最近の投稿

Hi Riccardo,

Do you recollect, how have you resolved this problem ? I am upgrading a liferay application from 5.1.2. to 6.1.1 and facing the same problem. There are some portlets developed in icefaces, which are not working in liferay-6.1.1. The portlet lists record, but when click on it nothing happens. The same is working fine in liferay 5.1.2.
Please note that I have done all the required changes in portlet configuration file to change the version to 6.1.1.

regards,
Abhed
Neil Griffin
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/06 14:03
答え

Neil Griffin

LIFERAY STAFF

ランク: Liferay Legend

投稿: 2511

参加年月日: 2005/07/26

最近の投稿

Perhaps you could look at a working example in order to see what you need to fix in your own portlet.

For a working example of an ICEfaces 1.8 portlet in Liferay 6.1.1, you can download version 2.1.0-ga1 of the icefaces1-portlet demo from Maven Central.

To see the source code, you can visit the 2.1.0-ga1 tag of Liferay Faces at GitHub.
Abhed Dekavadiya
RE: LifeRay IceFaces Navigation Problem
2012/12/13 10:07
答え

Abhed Dekavadiya

ランク: Junior Member

投稿: 74

参加年月日: 2010/10/05

最近の投稿

Hi Neil,

Thanks for references. I managed to resolve above issue, it was due to some redirect issues due to jQuery.

regards,
Abhed

Participate in the State of Liferay Community 2017. Help the community and even win some prizes!