Foros de discusión

Autoimport ala autodeploy

Jan Tošovský, modificado hace 12 años.

Autoimport ala autodeploy

Liferay Master Mensajes: 565 Fecha de incorporación: 22/07/10 Mensajes recientes
Zdravím, mám problém popsat mou představu česky, natož anglicky, tak to zkouším nejdřív tady :-)

Rád bych automatizoval sadu kroků. Vytvořit stránku, vložit do ní specifický portlet a pak do něho importovat data. Název stránky i její umístění v hierarchii má pevný řád. Líbilo by se mi mít tu konfiguraci v xml, vedle toho mít samotná data a to celé zazipované v jediném souboru (případně WAR).
A teď to hlavní. Ten soubor by se vložil do složky, což by stačilo k nastartování celého procesu - vytvořila by se stránka s portletem a do něho by se naimportovala data.
Lze v Liferay vytvořit nějakou sledovací službu, která by ten nově přidaný soubor zachytila? Šlo by případně nějak jednoduše modifikovat autodeploy, který funguje pro WAR soubory, že by identifikovala ten můj a předalala jeho zpracování mému kódu? S tím zbytkem (vytvořením stránky a importem) bych si snad už nějak poradil.

Je to trochu srozumitelné? Pokud se na to dá jít nějak zcela jinak, uvítám tipy. Cílem je omezit interakci uživatele s UI (jít na nějakou stránku a provádět přes formulář upload dat).

Honza
thumbnail
Tomáš Polešovský, modificado hace 12 años.

RE: Autoimport ala autodeploy

Liferay Master Mensajes: 676 Fecha de incorporación: 13/02/09 Mensajes recientes
Ahoj,

Pokud to chces delat timto zpusobem, tak potrebujes implementovat novy AutoDeployListener (viz auto.deploy.listeners v portal.properties) - da se implementovat i v Hooku.

Jeste maly napad - uvazoval jsi nad tim delat import/export pomoci LARu? Nevim, jestli to jde omezit pouze na jednu stranku (defaultne se snad dela cela Groupa). Nicmene vzdy by slo projet manifest.xml v LARu nejakym XSL (nebo rucne v Jave) a nechat tam pouze ten jeden Layout, ktery by se mel importovat.

A pokud by tvuj portlet implementoval PortletDataHandler (viz liferay-portlet.xml - portlet-data-handler-class), potom by se importovaly a exportovaly i data automaticky.