Foren

Home » Liferay Portal » Türkçe

Kombinierte Ansicht Flache Ansicht Baumansicht
Threads [ Zurück | Nächste ]
toggle
ilke Muhtaroglu
lp.eclipse.dir
15. Juni 2009 06:40
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

release.ilke.properties dosyasında lp.eclipse.dir eclipse in kurulu oldugu yeri mi gostermeli yoksa içinde çalışmak istediğimiz bir workspace mi gosterme li ?

"Create the Extension Environment" pg.32 @ "liferay-development-documentation-5.0.pdf" de workspace olarak ama ???

##
## Eclipse
##

lp.eclipse.dir=C:/Program Files/eclipse


kolay gelsin herkese.
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
25. Juni 2009 22:03
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Ne sordugunu anladim ama neden sordugunu anlamadan cevap vermek biraz zor emoticon
ilke Muhtaroglu
RE: lp.eclipse.dir
6. August 2009 05:57
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

cevap vermek kolay emoticon benim gozume carpan iki dokumandaki çelişki idi...

bana göre eclipse kurulumunun olduğu directory göstermeli sende lp.eclipse.dir neye set edili ???

ilgin için yine de teşekkürler.

bu arada liferay i source code dan compile ederek kurdun mu bana yardım edeblilirmisin bu konuda ?

ilke
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
6. August 2009 19:53
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

lp.eclipse.dir ve Eclipse'in Workspace'i ayni yeri gostermeli, eger sorun buysa. Yani

Liferay Source: c:/liferay/portal

Ext: c:/liferay/ext

Workspace: c:/liferay/workspace

lp.eclipse.dir: c:/liferay/workspace


Yardimci olmak isterim ama fazla zamanim yok benimde; elimden geldigince yardimci olmaya calisirim. Ama 1 sorum var;

Source code'dan niye kurmak istiyosun?

Baris
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
6. August 2009 21:34
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Source code'u kurarken nerde sorun yasiyosun?

Baris
ilke Muhtaroglu
RE: lp.eclipse.dir
7. August 2009 07:27
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

lp.eclipse.dir ve Eclipse'in Workspace'i ayni yeri gostermeli -> o zaman lp.eclipse.dir den kastedilen çalışılacak olan workspace ortamı ben bunu daha önce eclipse programının executeable ının olduğu yer sanıyordum bu şekilde bir kaç örnek vardı.

mesela " lp.eclipse.dir tells Liferay where you installed Eclipse. " diyor 'installation-3-ext-environment.pdf' adlı dökümanda !

şu an itibari ile lp.eclipse.dir liferay in geliştirileceği workspace olacak ! cevap için teşekkürler çelişkiye düşmüştüm de.

source code dan kurmak istememin sebebi liferay eclipse ortamında develop etmek için. Bunun için Liferay Administration Guide 5.1 i takip ediyorum...

sağol.

not: ekteki dökümanı liferay dokümantasyon sayfasında buldum ve onu takip ettiğim halde takılıyorum.
Anhänge: installation-3-ext-environment.pdf (190,4k)
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
7. August 2009 05:46
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Eclipse kullanmiyorum ben, ama ext-environment'i kurdum daha once. Nerede sorun yasiyosun?

Baris
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
7. August 2009 07:31
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Tam olarak nerede sorun yasiyosun? Ext environment'i mi build yapamiyosun? Source code da mi sorun yasiyosun?

Bu arada bilmiyorum farkindamisin ama source code'u download ettikten sonra, hala bi bundle yuklemen gerekli. Source code sadece bundledaki dosyalara bi referans.

Baris
ilke Muhtaroglu
RE: lp.eclipse.dir
11. August 2009 00:38
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

inanamıyorum yani,

source codu compile ettikten sonra apache den indireceğimiz tomcat de çalıştırmıyacakmıyız direk. Ben o bundle ları sadece direk çalıştırmak istediğimizde kullanacağımızı düşünüyordum emoticon


o zaman soruce kodu compile edip bundle a deploy edecem ve oradan çalıştıracam anladığım kadari ile doğrumuyum ?

ilke
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
11. August 2009 06:49
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Tomcat bundle'inda zaten butun source code var. Source code senin bi referans olucak. Source code'dan degistirmek istedigin dosyalari ext environment'a kopyalican. Ext- enviroment'ta istedigin degisiklikleri yaptiktan sonra, ant build dicen. Oda degisiklikleri source code'a kopyalicak. Source code'da tomcat'in install edildigi yer kayitli olucak. Source code'da degisiklikleri tomcat'e kopyalicak.

Baris
ilke Muhtaroglu
RE: lp.eclipse.dir
2. Oktober 2009 06:04
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

baris tomcat bundle de veya jboss bundle de source code bulunmuyor gördüğüm kadarı ile, source code svn ile indirmek gerekiyor. ardından bir sunucuya jboss veya tomcat bunları deploy ediyoruz. Bundle deploy edince de çalışıyor mu yani yeni indirilmiş bir apache tomcat yerine bundle a deploy edincede çalışıyor mu?

şu an yeni bir tomcat yada jboss a deploy edip çalıştırabiliyorum, ama bundle ile çalıştıramadım

ilke
Secret Developer
RE: lp.eclipse.dir
2. Oktober 2009 06:23
Antwort

Secret Developer

Rang: Expert

Nachrichten: 278

Eintrittsdatum: 23. Juni 2009

Neue Beiträge

Tam olarak ne sordugunu anlamadim. Source code'dan kurabilirsin liferay'i. Ama bundle indirmek daha mantikli. Source'u indiriyosun, source code'un icinde ext environment kuruyosun. Kenardada bundle'in duruyo.

C:/liferay
C:liferay/source_code
C:/liferay/tomcat-6.0.18
C:/liferay/source_code/ext
C:/liferay/plugins_sdk

Tam olarak napmaya calistigini solersen daha rahat yardimci olabilirim.

Baris
ilke Muhtaroglu
RE: lp.eclipse.dir
14. Oktober 2009 23:05
Antwort

ilke Muhtaroglu

Rang: Regular Member

Nachrichten: 226

Eintrittsdatum: 12. Mai 2009

Neue Beiträge

bu yazdığın dizinlerde bundle yok, C:liferay/source_code'u build.xml ile C:/liferay/source_code/ext'e çeviriyorsun oradanda C:/liferay/tomcat-6.0.18 e yükleyip kendi bundle'ımı oluşturabiliyorum bu noktada sorun yok.

Benim sorum detay bir soru : C:/liferay/tomcat-6.0.18 yerine liferayin tomcat-bundle'ını kullanabilir miyiz? Denedin mi böyle birşey ?

Apache tomcat yerine liferay tomcat-bundle kullanarak ?

ilke

Hava nasıl Boston'da burada 2 gündür bir soğuk rüzgar esiyor sorma.