Combination View Flat View Tree View
Threads [ Previous | Next ]
toggle
Pierre Morin
Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
July 11, 2011 2:12 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

[Original title : "Allow subscriptions to work"]

Hello,

I can't figure out how to make subscriptions (of blogs, wikis, messages boards' threads and categories) work. Everytime I subscribe to a messages boards' category for example, I'm unsubscribed when somebody posts a new thread or a new reply in a thread of this category. I didn't have any mail neither.

Is there an option to enable to have the subscriptions working on Liferay 6.0.6 GA on Tomcat 6 ?

For the record, I've posted a bug report on Jira but I was told it was normal... I'm really confused.
What is the aim of subscriptions if it doesn't send us mail when a new content is posted, and unsubsribe us automatically ?

Thank you.

Regards,
Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
July 11, 2011 2:13 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Hi all !

As it has been shown in the bug report, this is a bug.
Is somebody has the same problem with the subscriptions ?

Thanks !
Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 2, 2011 7:05 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

There is no one with the same problem ? Really ?
Alberto Chaparro
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 2, 2011 7:28 AM
Answer

Alberto Chaparro

LIFERAY STAFF

Rank: Regular Member

Posts: 155

Join Date: April 25, 2011

Recent Posts

Hi Pierre,

Perhaps your problem is related with this issue:

http://issues.liferay.com/browse/LPS-19380

if you aren't community member your subscriptions are removed when a new post is published. It is obviously a bug for Liferay 6.0.6, it will be fixed in the next service pack for EE and it will be also included in the next Community Edition.

Cheers.
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 2, 2011 7:46 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Hi ! Thank you for your response.

The problem seems to be different and not really related (it can be at code's level, but not at use's level).
I just have tried by adding a user to the only community I have (it's used only for a login page, and because it's mandatory), subscribing to a forum category and adding a new thread : the user is unsubscribed.

Also, my problem is concerning an organization (all my pages are in this organization).

And as I said in Jira, I managed to reproduce it directly from the Liferay bundled with Tomcat, with the sample data.

I also have tried with a forum on my public pages without success (I reproduce the problem by adding a forum portlet, creating a new category, subscribing to it and adding a thread to it).

This is a serious problem I have with Liferay 6.0.6 (didn't tried other version of Liferay), and I didn't managed to have it working correctly anytime. I don't understand how you can make it work. Can you explain me how you can make it work on the version bundled with Tomcat ?

Thank you.

Regards,
Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 3, 2011 1:47 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Hi !

Am I the only one to have this problem ?
Does anyone can reproduce it with the bundled with Tomcat version of Liferay ?

I need to know if it's a configuration problem or a bug.

To test it, do as following :
- Launch the server
- On the Home Page, connect with Bruno
- Modify his e-mail address by yours
- Add a new page in 7Cogs, Inc (Private) with a Messages Boards portlet or go to the forum on 7Cogs public pages
- With Bruno, subscribe to "General Questions"
- Add Joe Bloggs on "7Cogs, Inc" organization
- Impersonate Joe Bloggs
- Go to the new page created before
- Create a new thread in "General Questions" with Joe
- Look at you subscriptions with Bruno

Thank you !

Regards,
Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 5, 2011 1:45 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Somebody, please, can you explain me how to make it work, with the Bundled with Tomcat version as a base ?

Thank you !

Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 9, 2011 5:17 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Hi !
Thanks to Leo Pratlong (on my french thread), we discovered that the problem is only touching Organizations.
You may not have tested on an organization but only on a community.

The bug can be reproduced by others than me, so I don't think it's a configuration problem.

Regards,
Pierre
Pierre Morin
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
August 11, 2011 2:16 AM
Answer

Pierre Morin

Rank: Junior Member

Posts: 70

Join Date: May 17, 2011

Recent Posts

Hi !

Just to tell you that the problem is not reproduced on trunk revision 86859 according to Sophia Zhang , so it should be fixed on Liferay 6.1.

Regards,
Pierre
Yan Naing Oo
RE: Problem with subscriptions on Liferay 6.0.6
May 10, 2012 2:08 AM
Answer

Yan Naing Oo

Rank: Regular Member

Posts: 180

Join Date: February 17, 2011

Recent Posts

According to this issues , can we copied 6.1 CE under portlet/message board portlet into 6.0.6 CE ?
is that can be fixed the subscription issues in organization page ?

thank